Kurutulmuş Kayısımızın türü, kökeni Malatya olan ve halk arasında ‘ Şekerpare ‘ olarak bilinen Prunus armeniaca L. ‘dir. Kurutma işlemi, olgunlaşmış meyvelerin ağaçlardan toplanıp, kasalara koyulmasıyla başlar. 2-3 gün boyunca sülfür dioksitte bırakılan kayısılar, güneş altında kurutulur. Kayısılarımızda başka katkı maddesi yoktur. Bununla beraber, müşterilerimizin talebi doğrultusunda hiç kükürt işlemine tabii tutulmammış Natürel Gün Kurusu Kayısılarımızda mevcuttur.
El değmeden yıkama işlemi yapılan kayısılarımız, nem oranının sağlanması amacı ile fırınlarda kurutulmakta ve ışıklandırılmış odalarda yabancı maddeleri ve düşük kaliteli kayısılardan temizlenmektedir. Çekirdeksiz kayısılarımız son olarak paketleme aşamasında da metal detektöründen geçinilerek son kez kontrol edilmektedir.
Pastacılık, kek bisküvi , yoğurt vb ürünlerde kullanılmak üzere kayısılarımız özel kesme makinalarımızda işlenmekte ve müşterilerimiz talebi doğrultusunda istenilen ölçülerde kesimleri yapılabilmektedir.
Kuru kayısılarımızın RTE’lileri de mevcuttur .
– Naturel Gün Kurusu Kayısı
– Kuru Kayısı ( max. 2000 ppm Sülfür oranı ile )
– Kuru kayısı ( 2000 ppm – 3000 ppm Sülfür oranı ile )
– Kuru kayısı Küp kesim